Nieuws

contact

Tussen Kunst & Kitsch
(foto: AVROTROS)

De nieuwe serie van AVROTROS’ Tussen Kunst & Kitsch is vanaf 26 september weer iedere woensdag te zien op NPO 1. Ook dit seizoen barst van de bijzondere vondsten en leuke verhalen. Tegelijkertijd maken we dit najaar opnames voor de uitzendingen van voorjaar 2019, o.a. in Museum More in Kasteel Ruurlo, Drents Museum in Assen, het Stedelijk Museum in Alkmaar en het Louwman Museum in Den Haag. Ik ben heel benieuwd wat voor spannends we weer gaan ontdekken! www.avrotros.nl/tussenkunstenkitsch/

Gloeiende Glazuren

Zaterdag 7 april houd ik een speech over het kunstenaarschap van Chris Lanooy (1881-1948) in museum De Meestoof in diens geboorteplaats Sint Annaland, ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling ‘Chris Lanooy: gloeiende glazuren’. Het museum toont een uitgebreide selectie van het werk van deze veelzijdige en begaafde kunstenaar, variërend van keramiek, glaskunst en plastiek tot tekeningen en schilderijen. Te zien tot en met 1 november.
www.demeestoof.nl/gloeiende-glazuren

Kunst uit de koffer

In Nieuw-Buinen mag ik zaterdag 3 maart de opening verrichten van een tentoonstelling die opgezet is naar aanleiding van een opzienbarende ontdekking: de hutkoffer van veelzijdig ontwerper en keramist Bert Nienhuis (1873-1960), gevuld met o.a. 80 unieke atelierproeven van Nienhuis.
De hutkoffer - een unieke keramiekvondst, proeven uit het atelier van Bert Nienhuis', Keramisch Museum Goedewaagen, Nieuw Buinen (Drenthe), 3 maart tot en met 14 oktober 2018.
www.keramischmuseumgoedewaagen.nl

Verhuisbericht(foto: Olympisch Stadion, Amsterdam)

Rob Driessen en Maatschap Waardewerk zijn verhuisd! Als nieuwe locatie is gekozen voor het Olympisch Stadion, een historisch en sportief monument in Amsterdam. Het iconische gebouw, ontworpen door Jan Wils voor de Olympische Spelen in 1928, sluit mooi aan bij mijn specialisme: toegepaste kunst en design van 1900 tot nu. Ook Waardewerk voelt zich thuis in zo’n bijzondere kantoorruimte, aangezien Erik Paol en ik met deze maatschap focussen op taxaties en advies m.b.t. kunst & cultureel erfgoed.
Rob Driessen & Maatschap Waardewerk
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam